آینه کاری در معماری ایران جایگاه ویژه ای دارد که اوج این هنر را می توان تقریبا در دوره قاجار در تزیینات کاخ ها، امامزاده ها و دیگر بناها یافت.
هنر آینه کاری در معماری ایران که از جمله هنرهای دیوارنگاری به شمار می آید با انواع دیگر دیوارنگاری در جهان متفاوت است و دلیل آن را می توان در وجود نظم دقیقی دانست که می توان در نقوش آن یافت. البته هنرهایی نظیر گچبری، کاشی کاری و .. نیز وجود دارند که در تلفیق با آینه کاری مورد استفاده قرار گرفته اند ولی ظرافت در طرح های آینه کاری شده از بقیه هنرها بیشتر است.
آب و آینه در معماری نیز به معنای پاکی و روشنایی به کار می رود و اغلب در تزیینات بناها از این هنر در معماری داخلی استفاده می شود.
بررسی ویژگی های آینه کاری در معماری ایران
از آنجا که حاصل کار در آینه کاری ایجاد تلالو و درخشندگی جذاب است لذا ترکیب هنرمندانه طرح های مختلف آن می تواند توانمندی هنرمندان ایرانی را در تزیین بناها آشکار نماید. در کنار هم قرار دادن قطعات کوچک و بزرگ آینه و ایجاد طرح های زیبا همراه با بازتاب جذاب و چشم نواز نور در آن ها را می توان از جمله ابتکارات هنرمندان ایرانی در ادوار گذشته دانست.
در معماری ایران گره از جمله تزیینات آن به شمار می آید که به صورت خطوط مستقیم معمولا ایجاد می شود که به تنهایی یا با سایر نقش ها می تواند ترکیب شود و به کار رود. که در آینه کاری هم از این گره ها استفاده می شود.
در زیر به چند نمونه از گره ها در هنر آینه کاری و کاربرد آن در تزیینات معماری ایران اشاره می شود:
- گره هشت چهار لنگه کاربرد آن در دیوار و سقف
- گره ده شش شل کاربرد آن در دیوار و سقف
- گره اسلیمی کاربرد آن در دیوار و سقف
- گره شش کاربرد آن در دیوار و سقف
- گره هشت کاربرد آن در دیوار و سقف
مجموعه آرکا طرح ارائه دهنده خدمات آینه کاری در بناهای مسکونی، مذهبی، تجاری و … می باشد جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس حاصل فرمایید. خدمات زیر در مجموعه ارائه می گردد:
- آموزش
- طراحی
- و اجرای آینه کاری
از طرفی سرفصل دوره های آموزشی در موارد زیر می باشد:
- طرح های سنتی
- طرح های هندسی
- تابلو های آینه کاری
- اکسسوری های آینه کاری
0 دیدگاه